2010. május 29., szombat

blog.miért?

  Isten létezik vagy csak egy elavult emberi kreáció? Talán kicsit furcsán hangzik ez a kérdés pont egy papnövendék szájából, de azt hiszem jogos. Manapság sokan felteszik magukban ugyanezt a kérdést, szintén jogosan. A modern világnak ki és mi az „istene”? Egyre gyakrabban és hangosabban halljuk: „Mi közöm hozzád názáreti Jézus”. És talán sokan teljes joggal és öszinteséggel feltehetik ezt a kérdést.


  Mégis évről évre fiatalok százai döntenek úgy, hogy mindenről lemondva követik őt. Sokszor nem is sejtve mi is tulajdonképpen az, amire vállalkoznak, de valami erőt ad nekik a választáshoz, a kitartáshoz és a teljes élet megéléséhez. Miért? Mi is az, amit egy ilyen út adhat és egyáltalán, hogy is jut valakinek eszébe? Megszólíthat-e Isten ma is embereket? A papság évében vagyunk. Ebből az alkalomból is szeretnénk megosztani történeteinket. Hogyan is vezetett a mi utunk a gyulafehérvári római katolikus szemináriumba (papneveldébe), mit jelent számunkra hívatásunk, mi történik velünk itt? Egyszóval az életünk egy darabkáját akarjuk leírni ide, úgy ahogy van. És ahogy ez egy blogon már csak lenni szokott még arról is ejtünk pár szót, ami éppen foglalkoztat minket. Várjuk a témafelvetéseket is!

  Ez e blog azonban nem lenne jó, ha egy egyhangú monológgá vállna. Sokkal inkább egy többszólamú párbeszédnek szánjuk. Egy helynek ahol lehet kérdezni. Kérdezhettek és kérdezhetünk, egymás véleményével gazdagíthatjuk egymást, feldobhatunk témákat. És bárkivel. Azokkal, akikkel talán hasonló utakon járunk, de azokkal is, akik egyáltalán nem osztják véleményünket, hitünket. Remélem megér majd időnként pár percet olvasgatni, kommentelni itt nálunk. Tarts velünk!

  (A blog román változata: http://www.seminarist-kispap.blogspot.com/)


Bán Jocó

1 megjegyzés:

  1. Örülök a kezdeményezésnek, mert fontos látnunk, hogy ma is vannak fiatalok akiket Isten megszólít és van bátorságuk válaszolni erre hívásra.
    Az kívánom, hogy életetek és írásaitok, tanúságtételetek minél több fitalhoz eljusson.
    Én elolvasom ha még írtok!

    VálaszTörlés

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP